magyar   româna    english    deutsch
keresés


RO, Csíkszereda,
Szász Endre u.28.


hétfő - péntek
10.00 - 18.00
JELENLEGI
KIÁLLÍTÁSUNKINCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
2015. Október 19. - December 1.

Jankó Szép Noémi

iparművész-keramikus kiállítása
2012. Március 23. - Április 18.

 

Jankó Szép Noémi 1974 december 15-én született Nagyváradon. A nagyváradi Ady Endre Líceumban kezdte meg tanulmányait, majd a kolozsvári Képző- és Iparművészeti Egyetem kerámia szakán folytatta a szakmai fejlődést, olyan tanárok tanítványaként mint Cornel Ailincăi és Jakobovits Márta. Romániában és Magyarországon számos egyedi illetve csoportos kiállításon mutatkozott be eddig a közönség előtt. Csíkszeredában ez az első alkalom, hogy művei megtekinthetőek.

Már egyetemi tanulmányai alatt kiemelkedő díjakat nyert: alkotói ösztöndíjakat, majd Szacsvay díjat - a Magyar Országgyűlés Jegyzőinek díját Nagyváradon. 2010-ben vehette át a Román Kulturális Minisztérium Díszoklevelét. Tagja a Barabás Miklós Céh-nek ugyanakkor a Romániai Képzőművészek Országos Szövetségének (UAPPR).

Volt tanárai, alkotótársai, általában a szakma képviselői szerint is művei egyedi hangvételüek. Munkáiban egyaránt megtalálható az ellentétek színes harmóniája, a kontrasztokat, feszültségeket szűlő képzeletbeli formavilág.

Mint valami ékszerek nem csupán az anyagok adta szépséget bontakoztatják ki, hanem a gazdag motívumokat felhasználva, átértelmezve, új jelentéssel bővűlnek alkotásai. Gyakran találkozunk puha párnákat, bogarakat ábrázoló darabokkal, amelyek azonban határtalan képzeletet sugároznak, ám mindvégig megtartanak egy nagyszerű egyensúlyt.

A Pál Aukciósház és Galéria a képzőművészeti kiállítások között, most a szakma újszerű értelmezésének ezen izgalmas kitérőjével, a kimagasló iparművészeti munkákkal, látványos kerámiákkal lepi meg látogatóit. A kiállítás április 19-ig lesz látogatható, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.Kiállító művész:    Jankó Szép Noémi
  Meghívó
 
2015. Október 19. - December 1.
INCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
Kiállításmegnyító:
Október 19., 18:00 óra
Megnyító beszédet mond:
Enikő Hegedüs,
művészettörténész