magyar   româna    english    deutsch
keresés


RO, Csíkszereda,
Szász Endre u.28.


hétfő - péntek
10.00 - 18.00
JELENLEGI
KIÁLLÍTÁSUNKINCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
2015. Október 19. - December 1.

Hiltrud Schäfer & Wilfried Bohne

kiállítása
2013. Szeptember 16. - Október 16.

A „Menschenbilder“ című installációjával Hiltrud Schäfer művésznő igen változatos térhelyzeteket teremt, amelyekben a mindenkori néző történeti tudásával és előismereteivel töltődött tér és az ő ehhez kapcsolódó elvárásai bonyolult összejátékban vannak és meglehetősen különböző megfogalmazásokat és értelmezéseket eredményeznek. A csíkszeredai Pál Galériában (Romániában) a művésznő ezúttal nem áll meg a falinstallációnál, hanem egy könnyedséggel teli térinstallációt hoz létre. A falon papíralakok lebegnek, árnyékokat vetve egy mozgó kompozícióban. Előttük a mennyezetről átlátszó szalagok lógnak, a papírfigurák fekete és színes lenyomataival. A néző helyzetétől függően az alakok egymást el- és átfedik, sokszorosan árnyékot vetve, színes  mozgó embercsoportokká  sűrűsödve, könnyedséget árasztva. Olyan installáció  ez, amely a „lét könnyűségére“ utal, miközben nem téveszti szem elől az élet mulandóságának tényét sem. (Túros Eszter)

Wilfried Bohne művésztemperával festett munkáiról: „  ... olyan kompozíció, amelyben mintha minden szétmorzsolódna, mégis különös módon az egész megcélzásával kerül a papírra és így állandóságot, jelentőséget és jogosultságot nyer. Úgy tűnik, mintha a fájdalom járna szent körtáncot benne valami hamiskással együtt.“ (Martin Ebbers) 

„Wilfried Bohne olyan rajzoló és fafaragó, aki az általa létrehozott képi világok kitalálásában és formanyelvének kialakításában saját utakon jár HAP Grieshaber fafaragó nyomában.... Ciklusai és szárnyas oltárai kimeríthetetlen fantáziáról árulkodnak, amely a gondolatokat, vágyakat, elképzeléseket és félelmeket költői képekbe és képi terekbe vetíti bele.“  (Margret Cordt)Kiállító művészek:    Herman Levente    Hiltrud Schäfer    Wilfried Bohne
  Meghívó
 
2015. Október 19. - December 1.
INCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
Kiállításmegnyító:
Október 19., 18:00 óra
Megnyító beszédet mond:
Enikő Hegedüs,
művészettörténész