magyar   româna    english    deutsch
keresés


RO, Csíkszereda,
Szász Endre u.28.


hétfő - péntek
10.00 - 18.00
JELENLEGI
KIÁLLÍTÁSUNKINCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
2015. Október 19. - December 1.

Zsögödi Nagy Imre alkotótábor

Zsögödi Nagy Imre alkotótábor kiállítása a PAG-ban
2012. Szeptember 2. - Szeptember 15.

A Pál Aukciós Ház és Galériában rendezett kiállítással zárult a második alkalommal megszervezett Zsögödi Nagy Imre alkotótábor. Az idei tábor célja hangsúlyosan egy majdani Nagy Imre- díj létrehozása, illetve a díj emlékplakettjének megtervezése volt. 

A meghívott képzőművészek több mint fele szobrász volt, ám a telepen alkotó textilművészek, grafikusok és festők is mindvégig a székely festőművész szellemiségét tartották szem előtt alkotás közben - emelte ki Túros Eszter művészettörténész a táborzáró kiállítás vasárnapi megnyitóján. Egy díjjal szemben elvárás lehet, hogy az lényegretörő, reprezentatív alkotás legyen.

Olyan munka, amely képes arra, hogy előhívja szemlélőjéből Nagy Imre világát. Van, aki ezt egyszerűségében éri el, általa jellemzőnek vélt portrét mintázva meg: időnként idealizálva, időnként realisztikusan megformálva azt, míg más a Nagy Imre vásznain életre kelt alakokat, portrékat építette be alkotásába, mondta a művészettörténész a kiállítók tevékenységéről.Kiállító művész:
  Meghívó
 
2015. Október 19. - December 1.
INCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
Kiállításmegnyító:
Október 19., 18:00 óra
Megnyító beszédet mond:
Enikő Hegedüs,
művészettörténész