magyar   româna    english    deutsch
keresés


RO, Csíkszereda,
Szász Endre u.28.


hétfő - péntek
10.00 - 18.00
JELENLEGI
KIÁLLÍTÁSUNKINCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
2015. Október 19. - December 1.

Vásárral egybekötött nyári kiállítás


2012. Július 12. - Augusztus 15.

A Pál Galéria és Aukciósház szervezet alapvető célja, hogy kapcsolatot teremtsünk a világ és a székelyföldi művészek között. Feladatunknak tekintjük térségünk kortárs képzőművészeinek, fiatal tehetségeinek felkutatását és támogatását - lehetőséget teremtve a közönség és a műgyűjtők előtt bemutatni alkotásaikat. Most, ezen a vásárral egybekötött kiállításon is az a cél, hogy a székelyföldi lakósság körében is népszerűsítsük a kortárs művészetet kiemelt hangsúllyal a tudatos műgyűjtést egyaránt.  

Meggyőződésünk, hogy a gondosan összeállított magángyűjtemények, egy nyereséges portfóliót jelentenek, az eszmei értéken, a művészet adta esztétikai élvezeten túl. Hiszünk abban, hogy a székely képzőművészet képes világszinten ismertté válni, művészei alkotásai pedig egyaránt szereznek majd örömet helyi-, európai- és nemzetközi műgyűjtőknek. A Pál Galéria és Aukciósház egyesület minden tevékenységét ezen célok elérésére szenteli.  A most induló kiállítás és vásár is ezt a célt szolgálja. A kiállítás a már megszokott nyitvatartási programmal lesz látogatható, hétfőtől szombatig naponta 10 és 18 óra között.

 Kiállító művészek:    Balázs Imre Barna    Bartis Elemér Márton    Bíró Zsuzsánna    Bors Eszter    Csillag István    Csillag Simon Repolski Imola    Fazakas Barna    Fazakas János László    Kovács Imre    Szentes Zágon    Vinczeffy László    Vorzsák Gyula
  Meghívó
 
2015. Október 19. - December 1.
INCZE Mózes
Magyar Festészet Napja Csíkszeredában
Kiállításmegnyító:
Október 19., 18:00 óra
Megnyító beszédet mond:
Enikő Hegedüs,
művészettörténész